Stenhuggeri i 5 generationer

Sedan 1930 i Bengtsfors

AB J. Thorns Stenhuggeri finns sedan 1930 i Bengtsfors i hjärtat av Dalsland. Vi är ett familjeföretag med fem generationers erfarenhet inom stenyrket. Idag drivs förataget av oss fyra syskon Jan-Erik, Catharina, Leif och Anders Thorn. Flera av våra barn är också anställda.

 

Jan-Erik

 

 

 

 

 

Catharina

Leif

Anders

 

Gravstenar och bänkskivor

Vi har genom åren vidareutvecklat farfars fars hantverkskunnande för att klara nutidens krav på kvalité och flexibilitet. Gravstenstillverkning är vår största produkt men vi tillverkar även andra produkter, som exempelvis köksbänkar, bordskivor och trappor mm.

På denna webbplats hittar ni ett litet urval av de gravstenar som vi har gjort under årens lopp och även bänkskivor och andra stenprodukter.

Vi hoppas att det ska räcka för att ni ska kunna få en bild av vad vi har att erbjuda.

 

 

Nordisk granit

Vad som kanske inte syns på bilderna är att vi helst arbetar med nordisk granit och vill på så sätt föra vårt hantverksarv vidare.

Titta gärna lite närmare på våra dekorationer och formgivningen av stenarna. Vi har själva ritat och format de flesta av dessa under årens lopp, och vi hoppas att ni ska finna någonting som passar er. Hittar ni inte något som faller er riktigt i smaken, så tar vi gärna fram ett förslag enligt era önskemål.

En gravvård är någonting högst personligt, en sten rest till minne av en unik människa.

 

 

 

 

 

 

J. Thorns Stenhuggeri AB - Strandvägen 30, 66623 Bengtsfors - Tel: 0531-478 00 - info@thorns-stenhuggeri.se | Sitemap

| Hemsida från Askås.